top of page

WHAT WE DID

Book design

Illustration

Layout

 

CLIENT

Borgen /

Ingrid Lønningdal

 

SHARE THIS PROJECT

Facebook  Twitter  Mail

Borgen20.jpg

Et viktig sted for kulturproduksjon

Midt i Gamle Oslo, i Bispegata 12, populært kalt Borgen, var et av Oslos største atelier- og produksjonsfellesskap. I tjue år var det ruvende jernbanebygget ved Middelalderparken en viktig leverandør av innhold til kulturfeltet, og arbeidsplass for et stort antall kunstnere, musikere, håndverkere, designere og arkitekter.

 

I 2012 måtte leietakerne flytte ut grunnet prosjekteringen av Follobanen.

 

Gjennom fotografier, tekstbidrag og kunstprosjekter dokumenterer boka ulike sider ved Borgen og plasserer Borgen i en større kontekst. Hva slags kunst- og musikkscene holdt til der? Hvilken plass har kulturproduksjon i den kreative byen, og hvilken rolle spiller produksjonsfellesskap som dette i et byutviklingsperspektiv?

Borgen var et monumentalt teglsteinbygg plassert midt i Gamle Oslo. Med sitt markante Aftenposten-takskilt fungerte bygget som et navigasjonspunkt. Denne visuelle tyngden er grunnlaget for bokas visuelle konsept. Boka fremstår bastant og solid, som en murstein, med synlig bokpapp og blokkskjært format.

 

Ideen om midlertidighet og kreative prosesser ble førende for den visuelt «uferdige» innbindingen. Etasjene i bygget gjenspeiles i bokas visuelle lag. Papirskifte og blå fargekoding av engelsk tekst skaper god navigasjon også når boka er lukket.

Challenge

How to digitize a directorate and while embracing the humane in a new and seamless visual profile?

 

How to clarify and gather a directorate with several units with differing communication needs and target groups?

 

Difis social mission is to modernize and redesign the public sector. This is a big and complex task for an organization with a constantly evolving audience.

bottom of page