top of page

WHAT WE DID

Graphic Design

Packaging Design

 

CLIENT

Musican Espen T. Hangård

 

SHARE THIS PROJECT

Facebook  Twitter  Mail

2xalbum.jpg

Primær og

Elementær

Kort sagt

Designoppdrag for to elektronika-album - Primær og Elementær - fra musiker Espen T. Hangård.

 

Platene selges separat, men har et sterkt fellesskap og er derfor behandlet som en serie.

 

På de to albumene har Hangård arbeidet med eldre, elektroniske instrumenter. Analoge synthesizere og trommemaskiner fra 70- og 80-tallet programmeres med knapper og knotter, og de primitive grensesnittene kan være omstendelige og bakvendte. Navnevalget for albumene spiller på at platene representerer tidlige arbeider innen sjangeren, samt at de er bygget opp av noen få grunnleggende bestanddeler fra elektronisk musikk — trommemaskin, synth, sequencer.

Dette har samhørighet med valgene tatt for design og illustrasjon. Bærende for det visuelle uttrykket falt på et sett med illustrasjoner med et analogt uttrykk, som speiler mye av taktiliteten i musikken.

 

Tag Andersons omslagsillustrasjoner er også framstilt med hendene - de er analoge kollasjer laget med saks, teip, farget papir, kopimaskin og lim. Kollasjene er delikate og subtile, samtidig som man ser det rå og direkte i klippekanter, overlappinger og teksturer.

 

De to platene er innspilt i samme periode, men representerer to ulike temperamenter. De to kollasjene til Tag Anderson ble valgt ut for å gjenspeile denne sammenhengen.

STORE_P1030056.jpeg
STORE_P1030003.jpeg
0014235607_10.jpg
0014326994_10.jpg
bottom of page