top of page

WHAT WE DID

Visual Identity 

Illustration

Marketing Material

SoMe

 

CLIENT

The Tall Ships Races 2019 - Fredrikstad

 

SHARE THIS PROJECT

Facebook  Twitter  Mail

IMG_4915.JPG

Skutefest ble folkefest

Utfordring

The Tall Ships Races er en nonprofit-organisasjon som utdanner og utvikler ungdom gjennom seiltrening og -opplevelser. I 2019 var Fredrikstad igjen vertsby. I dette ligger et stort arrangement  over flere dager, med titusener av besøkende til byen og båtene.

Én festival, tre utfordringer: Invitere og inspirere unge deltagere, rutinerte frivillige - og skape folkefest for publikum. 

Studiogeist jobbet i tett samarbeid med arrangøren for å utvikle identitet, design og materiell.

Løsning

TSR henvender seg spesielt til unge, og en vesentlig fokus ble lagt på å modernisere budskap. TSR innebærer i praksis "gamle båter til unge folk". Målet var en mer relevant og tiltrekkende festival. 

Med bruk av blant annet person-illustrasjoner, lekende designelementer og fargebruk, får man en modernisert visuell profil. Samtidig hentet vi inn gamle klassiske ikoner og motiver fra sjøfarten opp gjennom tidene.

Identiteten kan tas ut på alt fra festivalmateriell, annonser, web og sosiale medier, 

Resultat

En fargesterk profil, med fokus på byfest og gleden rundt nærheten til havet. Og byfest ble det!

Selve festivalen må sies å stå igjen som en suksess: 140 000 unike besøkende på festiven (PwC-tall) og verdiskapning beregnet til 68 millioner kroner.

PS! Visste du at Tall Ships Races en gang i tiden var nominert til Nobell fredspris?!

"Her sier jeg noe om hva som gjorde at jeg likte det Studio Geist gjorde spesielt godt, og som ingen andre kunne gjort like bra".

–Navn Navnesen, Stillingstittel, Selskapsnavn

bottom of page